söndag 8 maj 2016

Kom sol och värme

Det blev fredag och vädergudarna bestämde sig för att le mot oss! Vi började dagen med ett besök på skolan här i Ohrid, en fantastiskt vacker byggnad vars insida kanske inte helt motsvarade den svenska standard vi är vana vid. Ett trevligt och givande besök blev det i alla fall.










Vi blev runtvisade och fick se ett par klassrum, en musiklektion och ett bibliotek. Några av de ungdomar vi haft kontakt med på Facebook kom och sa hej.




Efter rundvandringen blev det volleybollturnering i deras gympasal. Vi kikade in i deras omklädningsrum och konstaterade att här inte fanns några duschar. Sen delade deras idrottslärare upp oss i mixade lag och matcherna kunde börja. Avslutningsvis blev det landskamp som enligt idrottsläraren slutade oavgjort,men enligt oss (från landet med de usla pisa-resultaten) slutade med ren utklassning av värdlandet. Nåja, vi uppskattar deras gästfrihet och bjuder på detta.




Flera av eleverna övade och förberedde sig inför den 21 maj då ungdomar över hela Europa dansar i sin respektive städer samtidigt, exakt klockan 12.


Skolan har en estetisk inriktning och väggarna pryddes av fantastiska konstverk.


Efter skolbesöket var det några som gav sig av med nyfunna vänner för att spela fotboll. Andra begav sig till Cuba Libre Beach för att sola och bada. Solen värmde gott och vattnet var minst sagt svalkande, 15 grader. Femton!!!























Dagen avslutades med att alla elever åt middag tillsammans på Cuba Libre.

1 kommentar:

Helena sa...

Ser härligt ut!